четвъртък, 4 април 2019 г.

Домейн имена - домейни и хостинг плановеДомейн имена и хостинг. SSL сертификати и наети сървъри

Ето някои от основните изисквания за добро домейн име: да бъде кратко, смислено, лесно запомнящо се, свързано с темата на сайта. Това улеснява посетителите на Вашия сайт в запомнянето на домейн името и съответно ги улеснява както да открият отново сайта Ви, така и да споделят името му с приятели.С оглед класирането на сайта Ви на добри позиции в търсачките, добре е да включите една или повече от ключовите думи на сайта си в домейн името. С това обаче не бива да нарушавате споменатите принципи за краткост и яснота на домейн името.
Имената на домейни в Интернет се състоят от части, разделени с точки. Последната част е домейнът от първо ниво (на английски top-level domain или TLD). Например в името на домейна webproeurope.com домейнът от първо ниво е .com. Други домейни от първо ниво са .net, .org, .edu, .int, .biz, .info и др.

Съществуват два вида домейни от първо ниво. Домейните от първо ниво с код за страна (ccTLD) се използват за дадена страна и имената им се състоят от две букви (съгласно ISO 3166-1 алфа-2), например bg за България. Имената на общите домейни от първо ниво (gTLD) се състоят от три или повече букви и се използват (поне на теория) от специална група организации (например edu за образователни институции).

Основно домейна или името на вашият сайт се ползва за локализирането му в интернет. Когато напишете името на даден сайт в браузъра, който ползвате, той прави проверка, кой IP адрес отговаря срещу това име и се осъществява връзка посредством този адрес.
Клиентите на СайтБГ получават безплатен домейн за 1 г.


Няма коментари:

Публикуване на коментар